De hal: visitekaartje van je huis

Bij het inrichten van een huis beginnen we meestal met de woonkamer, de keuken, de badkamer, dan de slaapkamer en als er nog wat geld over is… de hal. Maar de hal is het visitekaartje van je huis; een warm welkom voor gasten, de eerste indruk van jouw keuze voor sfeer en woonstijl. Kan jouw hal wel een make-over gebruiken? Met een paar kleine aanpassingen kom je al heel ver!

germania_topix_wandkapstok_van_hout_01Jasje uit

Elke hal heeft een kapstok nodig. Het houdt de jassen netjes en de hal gezellig opgeruimd. Je kunt natuurlijk kiezen voor een simpel model dat precies genoeg jassen kan dragen en weinig ruimte inneemt- handig in een krappe hal. Maar veel leuker is het om te shoppen voor een originele, opvallende kapstok! Met een rijtje Amsterdamse huisjes aan de wand of een vintage illustratie van walvis Moby Dick ziet je hal er in één klap anders uit. En oh ja, toevallig kun je er ook nog jassen aan ophangen.

Neemt u plaats

Een zitplaats is verrassend fijn in de hal. Je kunt natuurlijk op de trap gaan zitten om je schoenen uit te trekken, maar een landelijk houten bankje staat veel gezelliger – en zit lekkerder! Er bestaan speciale halbankjes die er niet alleen leuk uitzien, maar ook voorzien zijn van een lade voor mutsen en handschoenen. En wat denk je van een vintage garderobemeubel met een bankje, kapstok en opbergruimte in één?

germania_calvi_wandpaneel_kapstok_hout_01_1Stoorfactor

Net zo belangrijk als een kapstok is een schoenenkast in de hal. Niets zo onrustig als schoenen op de vloer die zand verzamelen, stof vergaren en áltijd precies op de verkeerde plek liggen. Voor de krappe hal heb je compacte design schoenenkasten die niet meer dan 15 centimeter diep steken. Maar je kunt ook kiezen voor een sfeervol houten model met retro lades of een mooie bloemenvaas er bovenop.

Twee-in-één

Een spiegel in de hal is handig om nog even een blik op je haar te werpen voor je de deur uitgaat. Maar het is ook de ideale manier om een persoonlijke touch aan te brengen in je hal! Keuze genoeg: kleurrijk retro, een sierlijke zon, LED- verlichting in de lijst, moderne kunst, vintage houtwerk…

germania_oslo_witte_kapstok_met_plank_01Sfeermaker

Last but not least; de sidetable. Je moet er ruimte voor hebben, maar het maakt je hal héél veel gezelliger! Of je nu kiest voor een kleurrijk, sfeervol model of een design sidetable met een kaarsenplateau erop. Bovendien weet je voortaan altijd waar je sleutels liggen…