Wanneer je in Zwolle woont, kan je bij het niet betalen van een factuur te maken krijgen met een incassobureau Zwolle. Vaak werkt een bedrijf met een incassobureau die landelijk werkt of in zijn regio zit. Het is nooit leuk om onverwachts bericht te krijgen dat je geld moet betalen, zeker niet van een incassobureau Zwolle. Ben je vergeten een rekening te betalen, of zit je tijdelijk krap bij kas? Het is hoe dan ook goed om je in te lezen als je niet of niet tijdig je facturen hebt betaald. In de meeste gevallen is er nog niks aan de hand als je een aanmaning krijgt en deze op tijd betaalt.
Wat doet een incassobureau Zwolle?
Als je een brief ontvangt van het incassobureau uit Zwolle betekent dit dat je één of meerdere rekeningen nog niet hebt betaald. Als het goed is heb je een betalingsherinnering gekregen van de partij waaraan je een bedrag verschuldigd bent. Deze hoeft niet in dezelfde regio te zitten als het incassobureau. Na een herinnering heb je wettelijk gezien 14 dagen de tijd om deze te betalen. Als je dit niet hebt gedaan, schakelt de crediteur een incassobureau in. Deze zal beginnen met het sturen van aanmaningen. Dit gebeurt in eerste instantie schriftelijk, maar als je hier niet op reageert, zal het incassobureau Zwolle telefonisch contact met je opnemen. Als je dan nog steeds niet betaald, kan een incassobureau een deurwaarder inschakelen.
De kosten van een incassobureau: wat betaal je?
Niet ieder incassobureau Zwolle kan zijn eigen vergoeding bepalen, aan de maximale hoogte zijn wettelijke regels gesteld. Je betaalt dus maximaal hetzelfde, onafhankelijk van welk incassobureau ingeschakeld wordt. Als je een openstaande factuur hebt van minder dan 2500 euro, zullen de kosten maximaal 15% van het totaalbedrag zijn. Het minimum bedrag is 40 euro. Dit percentage verschilt afhankelijk van de grootte van het bedrag. Je betaalt over de volgende 2500 euro 10%, over de volgende 5000 euro 5% en over de volgende 190.000 1%. Als je een relatief klein bedrag verschuldigd bent, vallen de kosten van een incassobureau dus nog erg mee. Toch zijn die kosten altijd vervelend en kun je beter snel betalen. Niet betalen is geen optie, lees hierover verder in de volgende alinea.
Wat gebeurt er als je niet betaalt?
Het kan zijn dat je financieel gezien in de problemen zit. Als je dan niet de juiste stappen onderneemt, is de kans groot dat je nog dieper in de problemen komt. De schuldeiser, ook wel de crediteur genoemd, kan dan naar de rechter stappen. Een rechtszaak is enorm tijdrovend, duur en is een last aan je hoofd. Als je de rekening echt niet kunt betalen, zul je faillissement moeten aanvragen. Dit gebeurt in de rechtszaal, vaak in je woonplaats of de plek waar je onderneming is gevestigd. Je moet een advocaat inhuren en je zult aanwezig moeten zijn tijdens je zitting, als je zaak wordt behandeld. Je ontvangt hiervoor een dagvaarding van het incassobureau Zwolle en de deurwaarder. Kortom, je rekeningen betalen is altijd verstandiger, dan krijg je vrijwel nooit te maken met een incassobureau.