De groeiende rol van robotisering bij orderpickprocessen

 

In de snel evoluerende wereld van logistiek en magazijnbeheer speelt robotisering een steeds prominentere rol bij orderpickprocessen. Efficiëntie en snelheid zijn van cruciaal belang voor moderne bedrijven die streven naar een concurrentievoordeel. Gerobotiseerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning bieden een oplossing om aan deze eisen te voldoen. 

De toenemende noodzaak van robotisering in een magazijn

De afgelopen jaren heeft de logistieke sector enorme groei doorgemaakt, gedreven door de groeiende e-commerce en de toenemende vraag naar snelle leveringen. Dit heeft geleid tot een toenemende druk op magazijnen om hun orderpickprocessen te optimaliseren en fouten te minimaliseren. Menselijke arbeidskrachten alleen kunnen niet langer voldoen aan de snelheid en precisie die nodig is om aan deze eisen te voldoen. Hier komt robotisering om de hoek kijken. Robots kunnen taken zoals orderpicking, verpakking en sorteren sneller en nauwkeuriger uitvoeren dan mensen, waardoor de efficiëntie in het magazijn aanzienlijk wordt verhoogd. Een voorbeeld daarvan is de put-to-light hardware van MontaWMS.

Put-to-light: een revolutie in oderpicking

Put-to-light is een geavanceerd systeem dat de robotisering van orderpickprocessen naar een hoger niveau tilt. Dit systeem maakt gebruik van slimme displays en licht om instructies direct naar de picker te sturen. Het stelt magazijnmedewerkers daarmee in staat om orders sneller en nauwkeuriger te verwerken, waardoor de doorlooptijd van bestellingen wordt verkort en fouten worden geminimaliseerd.

De werking van dit geavanceerde systeem

Het put-to-light systeem werkt probleemloos samen met autonome mobiele robots (AMR’s) die zijn geprogrammeerd om items op te halen in het magazijn. Wanneer een order binnenkomt, selecteert het systeem automatisch de dichtstbijzijnde beschikbare AMR om de bestelling te verzamelen. Het display op de robot toont vervolgens de locatie en het benodigde aantal items om op te halen. Zodra de AMR arriveert op de aangewezen locatie, begeleidt het put-to-light systeem de picker naar het juiste artikel met behulp van oplichtende indicatoren.

Voordelen van het slimme orderpicksysteem

  • Verhoogde snelheid: Dankzij de naadloze integratie van put-to-light met AMR’s kunnen magazijnmedewerkers veel sneller orders picken. De efficiëntie van het proces en het magazijn wordt daarmee aanzienlijk verbeterd.
  • Nauwkeurigheid: Het put-to-light systeem vermindert de kans op fouten die vaak voorkomen bij handmatige orderpicking. Door de visuele begeleiding wordt het risico op verkeerde items of hoeveelheden geminimaliseerd.
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: Put-to-light kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande magazijnprocessen en kan worden aangepast aan de veranderende behoeften van het bedrijf. Het systeem kan moeiteloos worden uitgebreid naarmate het magazijn groeit.

De toekomst van robotisering in de logistiek

De opkomst van robotisering en geavanceerde technologieën in de logistieke sector belooft een veelbelovende toekomst. Met de voortdurende ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en robotica zullen magazijnen steeds meer vertrouwen op geautomatiseerde systemen om hun efficiëntie en concurrentievermogen te vergroten. Dit stelt bedrijven in staat om meer doelen en daarmee succes te behalen. De slimme put-to-light hardware van Montawms.com is slechts een voorbeeld van hoe robotisering de orderpickprocessen kan verbeteren, en we kunnen verwachten dat er in de nabije toekomst nog meer innovaties zullen plaatsvinden!