De populariteit van wireless earbuds uitgelegd!

Wireless earbuds zijn enorm in populariteit aan het groeien. En dat begrijpen we wel! In vergelijking met de klassieke oortjes zijn er veel verschillende voordelen op te noemen. Deze voordelen willen we graag met je delen. Moet jij binnenkort nieuwe oortjes kopen en weet je nog niet of je de draadloze variant wilt? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! Met deze voordelen heb jij de nodige informatie en ben je helemaal op de hoogte. Dan kan je uiteindelijk zelf bepalen of je ze wilt kopen of niet.  

Soorten wireless earbuds

Voordat we verder ingaan op de voordelen is het goed om te weten wat voor soorten er bestaan. Je kunt ze onderverdelen in twee soorten, namelijk in-ear en half in-ear. Het verschil tussen deze twee zit in het gedeelte dat contact maakt met je oor of gehoorgang. Bij de eerste soort gaat het buigbare tuutje van de oordop in je gehoorgang, waardoor ze diep je oor in gaan. Met half in-ear gaat het iets anders; hierbij liggen de oordopjes dicht tegen je gehoorgang. Hier ontbreekt dus het buigbare tuutje dat in je gehoorgang zit. Ze liggen dus ook minder diep in je oor. Welke soort je wilt, hangt af van jouw voorkeuren en wensen. 

De voordelen van wireless earbuds

Dan zijn we nu eindelijk aangekomen bij de voordelen van de wireless earbuds. Want waarom zijn ze zo populair? Hieronder leggen we het je graag uit. 

1. Geen kabel of snoer

Dit is het meest voor de hand liggende voordeel: het heeft geen irritante kabel of snoer waardoor je de ultieme bewegingsvrijheid hebt. Hoe vaak vielen je oortjes er niet uit, doordat je met je snoer ergens aan bleef haken? Hoe vaak heb je wel niet lastige knopen uit het snoertje moeten halen? Hoe vaak zaten de spullen in je tas niet verwikkeld met je oortjes? Juist, enorm vaak. Zeg maar gedag tegen al deze problemen!

2. Geschikt voor sporten en andere activiteiten

Je hebt dus meer bewegingsvrijheid. Dit betekent ook dat wireless earbuds uitermate geschikt zijn voor activiteiten zoals sporten, fietsen, hardlopen, wandelen of in huis lopen. Je stopt ze er makkelijk in, hoeft je niet druk te maken om het draad en kunt eenvoudig naar je muziek of podcast luisteren. 

3. Extra functies

Er bestaan zoveel verschillende wireless earbuds op de markt. Hierdoor proberen aanbieders zich ook te onderscheiden van elkaar. Dit doen ze onder andere door extra functies aan te bieden. Zo kunnen sommige gekoppeld worden aan twee apparaten tegelijk. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld je computer en telefoon tegelijk gebruikt tijdens het werk. Stel je luistert muziek op je computer en je wordt gebeld door je collega? Geen stress! De oordopjes wisselen automatisch naar het juiste apparaat, dus je hoeft dit niet handmatig te doen. Zo kun je je telefoongesprek gelijk opnemen. Hoe handig!

4. Gunstig formaat

Wireless earbuds  zijn klein en bevatten ook geen snoer. Je kunt ze dus heel gemakkelijk opbergen en meenemen in een case. Dit formaat en het ontbreken van een lang draad zorgt er ook voor dat ze vrijwel onzichtbaar zijn. Als je dit belangrijk vindt, zijn deze oordoppen zeker wat voor jou.