De voordelen van kartonnen dozen

Als je regelmatig producten verzendt naar klanten dan weet je dat er allerlei mogelijkheden zijn als verpakkingsmateriaal. Je kunt onder meer kiezen voor verzendzakken, enveloppen en kartonnen dozen. De laatste zijn nog altijd erg populair als verzendmateriaal. Wat de voordelen zijn van het gebruik van dozen voor het verzenden van producten hebben we hier voor je op een rijtje gezet. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze om ervoor te zorgen dat je klanten jouw producten in goede staat ontvangen. Zo dragen we bij aan tevreden klanten in jouw bedrijf.

Alle ruimte voor het verpakken van je producten

Met kartonnen dozen heb je altijd genoeg ruimte voor het verpakken van producten. Zo voorkom je dat producten stuk gaan doordat ze niet passen in de verpakking. We raden je ook aan om de dozen niet te vol te stoppen. En als je werkt met breekbare producten kan het handig zijn om noppenfolie te gebruiken zodat de producten niet stuk gaan tijdens het vervoer. De folie kun je ook gebruiken als er nog ruimte over is in de doos. Daarmee voorkom je dat producten gaan schuiven. 

Verpak je producten stevig met kartonnen dozen

Met kartonnen dozen weet je zeker dat je de producten die je wilt versturen stevig verpakt. Er zijn verschillende kwaliteiten te krijgen. Een doos wordt gemaakt van golfkarton wat door de structuur van nature stevig is. Als je een extra stevige doos wilt hebben dan kun je kiezen voor dubbel golfkarton in plaats van enkel golfkarton. Voor het versturen van zware, kwetsbare producten is een stevige doos essentieel. Elke doos heeft een bepaald draaggewicht en als je je daar aan houdt komen je producten goed aan bij de ontvanger. Het heeft geen zin om meer gewicht in de doos te stoppen dan de doos kan dragen. Dat is vragen om breuk en teleurgestelde klanten.

Altijd een formaat dat past

Je kunt kartonnen dozen in allerlei maten bestellen. Van kleine doosjes die door de brievenbus passen tot grote dozen waar je wijn in kunt versturen. Als de pakketten die je verstuurt variëren in grootte raden we je aan om verschillende dozen op voorraad te nemen. Dan heb je altijd het juiste formaat bij de hand. Daarmee kun je ook zorgen dat de verzendkosten zo laag mogelijk blijven. Daarnaast voorkom je onnodige verspilling van materialen.

Kies voor duurzaam met gebruikte kartonnen dozen

Wist je dat het ook mogelijk is om gebruikte kartonnen dozen te bestellen? Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook goed voor het milieu. Dozen van goede kwaliteit kunnen prima een tweede leven krijgen. Ze worden voor het hergebruik zo behandeld dat ze er weer als nieuw uitzien en zijn net zo stevig als nieuwe dozen. Als je veel gebruik maakt van dozen voor het verzenden van bestellingen, dan kan dit een interessante en duurzame optie voor je zijn. Veel mensen weten niet dat de mogelijkheid bestaat. Bij Profipack.nl bieden we hem graag aan als optie om eens over na te denken.