Debiteurenbeheer uitbesteden, waarom? 

Misschien heb je zelf al eens debiteurenbeheer uitbesteed of misschien wil je jouw debiteurenbeheer uitbesteden omdat je goede verhalen hebt gehoord. Wat de reden ook is dat je dit artikel leest, hieronder lees je waarom je jouw debiteurenbeheer moet uitbesteden. 

Waar begint en eindigt debiteurenbeheer?

Samengevat begint jouw debiteurenbeheer al vóór het aangaan van een overeenkomst met je klant en eindigt als je de betaling van de klant hebt ontvangen. Alle tussenliggende werkzaamheden vallen geheel of gedeeltelijk onder het debiteurenbeheer. Het beleid dat je voert is dus ook bepalend voor zowel jouw contracten als het ontvangen van de betalingen. Als je een goed beleid voert zal je merken dat het makkelijker is om de DSO, days sales outstanding, laag te houden. Het gevolg van een goed beleid is dat de kans op financiële problemen kleiner is. Doordat jouw debiteuren tijdig hun facturen voldoen, heb jij geen problemen met jouw leveranciers te betalen waardoor er geen boemerangeffect kan ontstaan.

Eigenlijk leg je dus de basis van jouw onderneming en jouw financiën al vast in het beleid dat je uitvoert bij de debiteuren en waarom zou je dat dan niet uitbesteden aan experts? 

Hierom moet je jouw debiteurenbeheer uitbesteden 

Jouw onderneming is waarschijnlijk jouw passie, maar jouw passie is veelal niet klanten bellen en vragen naar die onbetaalde factuur. Zelf voel je je vaak vervelend omdat het zeurend overkomt en de klant is ook niet altijd even begripvol. Daarnaast is een goed debiteurenbeleid gebaseerd op regelmaat en het goed opvolgen van acties. 

Debiteurenbeheer uitbesteden is simpelweg jouw tijd vrijhouden voor jouw prioriteiten en de experts hun werk laten doen. Doordat specialisten al veel ervaring op dit vlak hebben en ook nog eens dit als prioriteit hebben is een goed debiteurenbeheer binnen handbereik. Het gevolg is dat jouw DSO laag zal zijn of blijven, terwijl jij verder kan met je onderneming bouwen en uitbreiden in de uren die je anders had moeten besteden aan die onbetaalde facturen. Een win-win situatie toch? 

Het is verstandig als jij jouw debiteurenbeheer gaat uitbesteden om een organisatie te kiezen die bij je past. Vaak is het als je veel direct contact hebt met jouw klanten fijn als je een persoonlijke behandelaar hebt van jouw debiteuren. Misschien vind je het belangrijk dat er richting jouw klanten wel een informele sfeer heerst, dan is het verstandig een organisatie te zoeken die daarbij aansluit. Bespreek in elk geval je wensen en ideeën voordat je daadwerkelijk de zaken uit handen geeft en kijk ook eens naar hoe terugkoppelingen en problemen worden verwerkt en hoe dat zo effectief mogelijk kan zonder dat je klant er last van hebt dat het beheer niet binnen de eigen onderneming ligt. 

Debiteurenbeheer uitbesteden aan Notify is een keuze die je absoluut moet overwegen. Of je het nu al een keer gedaan hebt en ontevreden was of dat het de eerste keer is, het uitbesteden biedt hoe dan ook voordelen ten opzichte van het in eigen beheer houden. Vervolgens heb jij ruimte voor jouw eigen prioriteiten.