Dit kan een specialist in digitale toegankelijkheid

ICT

Het vergroten van de digitale toegankelijkheid van bijvoorbeeld een website kan nog best een uitdaging zijn als je hier niet in bent gespecialiseerd. Niet elk bedrijf heeft mensen in dienst die hier interesse in hebben en daarnaast ook nog eens de tijd hebben om zich hierin te verdiepen. Cardan heeft daarom verschillende specialisten in hun team die bedrijven kunnen helpen met het vergroten van hun digitale toegankelijkheid. Dit is voor bedrijven een groot voordeel omdat ze hier dan zelf niet iemand voor hoeven aan te nemen. Een digitale toegankelijkheid specialist heeft heel veel ervaring op dit gebied en weet daardoor precies waar ze op moeten letten en hoe dingen verbeterd zouden kunnen worden. 

Het belang van een toegankelijke website 

Zeker voor mensen die moeite hebben met het vinden van informatie online en het navigeren van websites is het belangrijk om dat websites digitaal toegankelijk zijn. Maar ook voor mensen met een functiebeperking kan het zijn dat er aanpassingen moeten worden gedaan om alle informatie op een website toegankelijk te maken. Omdat je je hier als bedrijf dus niet altijd bewust van bent kun je hiervoor een digitale toegankelijkheid specialist van Cardan inschakelen. Voor het bedrijf is het daarnaast ook van groot belang om een digitaal toegankelijke website te hebben om ervoor te zorgen dat er een grotere doelgroep kan worden bereikt doordat iedereen makkelijk toegang heeft tot alle informatie. 

Dit maakt een website niet toegankelijk 

Redenen die ervoor kunnen zorgen dat een website niet voor iedereen toegankelijk zijn zijn bijvoorbeeld video’s zonder ondertiteling, deze zijn voor doven namelijk niet te volgen. Aan de andere kant is het voor iemand die kleurenblind is juist weer belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de kleuren en het kleurcontrast in video’s en afbeeldingen. Een laatste voorbeeld is dat niet iedereen gebruik kan maken van een muis, in deze gevallen moet een website dus ook met het toetsenbord te bedienen zijn om digitaal toegankelijk te zijn. Wanneer je wilt weten wat er verbeterd zou kunnen worden om jouw website meer digitaal toegankelijk te maken dan kun je hiervoor het beste een Digitale toegankelijkheid specialist van Cardan inschakelen.