Je websites laten beheren door een Drupal specialist

ICT

Websites en weblogs zijn steeds belangrijker en hier komt van alles bij kijken. Een website moet namelijk niet alleen goed opgezet worden, maar moet ook veilig zijn en goed werken. Het opzetten van een goede website is dan ook lastiger dan je zou denken. Gelukkig kan je hier hulp bij krijgen als je dat wil, want een goede website is cruciaal. Een Drupal specialist kan je helpen bij het opzetten en beheren van een goede website. In dit artikel lees je alles over Drupal en wat een Drupal specialist voor je kan betekenen. Lees dus snel verder!  

Wat is Drupal en voor wie is het nou eigenlijk?

Het kan zijn dat je nog helemaal nooit van Drupal gehoord hebt. In dat geval klinkt dit misschien een beetje verwarrend. Daarom zullen we eerst kort uitleggen wat Drupal is. Drupal is een web content management platform. Dit klinkt misschien een beetje verwarrend, maar het is eigenlijk gewoon een systeem dat tools aanbiedt voor het maken van websites voor mensen die hier minder in thuis zijn. Het is dus een systeem dat je helpt een goede back-end en front-end van een website op te zetten. Drupal heeft dus zo’n systeem en een Drupal specialist is gespecialiseerd in dit specifieke systeem. Zij kunnen je dus extra hulp aanbieden bij het bouwen en beheren van je website, zodat je er nooit alleen voor staat. 

Wat doet een Drupal Specialist precies?

Er zijn verschillende soorten Drupal specialisten en zij hebben dus allemaal net een andere taak. Een Drupal specialist die back-end developer is, schrijft of codeert de website. Zij zetten dus de website op en zorgen dat deze goed werkt en dat er geen fouten in de codering zitten. Een Drupal specialist schrijft PHP, wat een speciaal soort scripttaal is. Een front-end developer houdt zich met andere dingen bezig. Ook zij moeten technisch zijn, maar focussen vooral op de visuele representatie. Zij zorgen er dus voor dat een website er mooi uitziet. Ook dit doen zij door middel van speciale technieken. Als iemand gespecialiseerd is in zowel front-end als back-end, wordt hij of zij een Drupal fullstack developer genoemd. 

De grote voordelen van Drupal

Drupal heeft veel verschillende voordelen. Zo heeft het erg veel integratiemogelijkheden. Dit houdt in dat er veel mogelijkheden zijn om Drupal te integreren met traditionele en moderne toepassingen. Ook is Drupal erg veilig en dit is zeer belangrijk aangezien hackers altijd op de loer liggen. Het is dus erg belangrijk dat je website veilig is, zodat er geen informatie gestolen kan worden. Verschillende Drupal specialist zijn voortdurend bezig om de veiligheid van Drupal te controleren en te verbeteren. Zo weet je dus zeker dat jouw website veilig is. Bovendien heeft Drupal een erg flexibele content structuur. Zo kan je ingewikkelde informatiearchitectuur veel flexibeler maken. Verder heeft Drupal ook mogelijkheden om meerdere websites te laten beheren op één platform. Dit verkleint de beheerlast en vergroot het overzicht. Zo kan je sneller content publiceren over verschillende segmenten.