Nearshoring: een goede ontwikkeling van jouw bedrijf

Ben je op zoek naar een ontwikkelingsteam en ben je daarvoor aan het kijken naar nearshoring? Dan moet je goed weten wat er allemaal bij komt kijken. Het is namelijk een andere manier dan uitbesteden dan offshore en kan daardoor ook weer andere voordelen opleveren. Hiervoor moet je een professioneel bedrijf inschakelen dat overal kennis over heeft. Een van de bedrijven die jou altijd aan de beste teams kan helpen is Shoreteams. Maar welke voordelen ga je eraan behalen en waar kun je nog op letten? Onderstaande informatie zorgt voor de kennis die je nodig hebt. 

Nearshoring biedt een professional team 

Nearshoring zorgt ervoor dat je een ontwikkelingsteam in de buurt hebt. Het team bevindt zich in een land dat geografisch gezien het meest dichtbij zit, waardoor de communicatie op een andere manier gaat verlopen. Het ontwikkelingsteam kan dan ingeschakeld worden om de verschillende software processen te verbeteren, zonder dat je hiervoor nieuwe mensen voor aan hoeft te nemen. Je bent dus niet meer bezig met het werven van nieuwe medewerkers en krijgt ook niet te maken met de hogere kosten op het gebied van salarissen. In plaats daarvan werkt een bedrijf op afstand aan jouw systeem. 

Een goede communicatie over wensen 

Doordat je bij nearshoring te maken hebt met een team dat relatief dichtbij zit, heb je ook met vergelijkbare tijdzones. Dit maakt de communicatie een stuk eenvoudiger. Je kunt op vrijwel dezelfde tijden een vergadering starten en hebt het bedrijf vrijwel altijd tot jouw beschikking. De culturele verschillen zullen hierdoor ook relatief klein blijven, waardoor eventuele misverstanden niet snel voor zullen komen. Het kan daarom op het gebied van de samenwerking alleen maar voordelen opleveren en je zorgt ervoor dat je jouw wensen ook beter door kunt geven aan de professional op dit gebied. 

De verschillen met offshore projecten 

Je krijgt bij nearshoring een aantal verschillen met offshore-softwareontwikkeling. Bij nearshoring krijg je namelijk wel te maken met lagere kosten, waardoor jij profiteert van financiële voordelen. Echter zal de communicatie eenvoudiger verlopen door de vergelijkbare tijdzones. Als je naar offshore kijkt, wordt dit lastiger. In dit geval kan het ontwikkelingsteam namelijk ook op een geheel ander continent zitten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Azië, waardoor er meerdere obstakels op je pad komen. Daar tegenover staan wel nog lagere kosten, waardoor je uiteindelijke hogere winsten kunt behalen met jouw bedrijf. De opties moeten daarom wel met elkaar vergeleken worden. 

Direct de beste oplossing door nearshoring

Je kunt de verschillende opties op het gebied van nearshoring altijd met elkaar vergelijken om te ontdekken waar jij het beste mee uit bent. Een professional kan op dit gebied altijd met jou meedenken. Hiervoor kun je jouw wensen en eisen doorgeven en laten weten welke projecten er uit handen moeten worden gegeven. Op basis hiervan zal het beste team aan jou gekoppeld kunnen worden en begin je met het profiteren van de voordelen die het met zich meebrengt. Zorg daarom dat je altijd alle opties bekijkt en snel een afspraak inplant.